Cukry proste - strona 4

note /search

Żywienie pozajelitowe - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Kliniczny zarys chorób - post_powanie dietetyczne
Pobrań: 42
Wyświetleń: 910

, a więc: aminokwasów, cukrów prostych, kwasów tłuszczowych, elektrolitów, witamin rozpuszczalnych w wodzie i tłuszczach...

Adaptacja do zasolenia

  • Politechnika Gdańska
  • Ekologia biochemiczna
Pobrań: 154
Wyświetleń: 1575

z cukrami prostymi, kwasami cukrowymi i innymi kwasami organicznymi. 4. Występowaniem układów dimerycznych...

Prezentacja "Zmysł smaku"

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Psychologia niewidomych i słabowidzących
Pobrań: 700
Wyświetleń: 5033

dołączono nowy smak do pozostałej czwórki. Smak słodki- węglowodany, głównie cukry proste i dwucukry...

Węglowodany

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 651
Wyświetleń: 4102

nazwa węglowodany. Z chemicznego punktu widzenia węglowodany dzielimy na: • cukry proste (jednocukry...

Błędy żywieniowe - wykład

  • Uniwersytet Medyczny w Lublinie
  • Propedeutyka zdrowia i choroby
Pobrań: 308
Wyświetleń: 2604

przyswajalnych wolnych cukrów (cukrów prostych i dwucukrów, głównie sacharozy), nadmiar chlorku sodu, nadmierne...

Hepatocyty

  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Histologia
Pobrań: 42
Wyświetleń: 1778

prostych i magazynowanie go w hepatocytach. ...

Fermentacje - wykład, sem III

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Biochemia
Pobrań: 434
Wyświetleń: 1505

, w którym wytraca się kazeina w postaci twarogu. C6H12O6 + bakterie mlekowe→ 2CH3CHOHCOOH + 22,5 kcal (cukier prosty...