Cukry proste - strona 3

note /search

Chemia - działanie 2kc

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
  • Chemia
Pobrań: 7
Wyświetleń: 910

i musi być ciągle uzupełniany. Glukoza — cukier prosty, substancja odżywcza dostarczająca łatwo przyswajalnej...

Redoksometria-pytania

  • Politechnika Warszawska
  • Chemia analityczna
Pobrań: 133
Wyświetleń: 1743

dotyczące metody oznaczania cukrów prostych: *czym jest tu titrant *czym substancja podstawowa...

Znaczenie technologiczne glutenu

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia zbóż
Pobrań: 455
Wyświetleń: 3598

WĘGLOWODANY (CUKRY): cukry proste heksozy 6 at C w cząsteczce - najbardziej rozpowszechniona glukoza, fruktoza...

Żywienie pozajelitowe

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
Pobrań: 70
Wyświetleń: 973

, a więc: aminokwasów, cukrów prostych, kwasów tłuszczowych, elektrolitów, witamin rozpuszczalnych w wodzie i tłuszczach...

Węglowodany - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 119
Wyświetleń: 1099

światła umożliwia im asymilację CO2 z powietrza. Cukry proste - monosacharydy -pentozy - 5*C - ryboza...

Wykład - produkty pszczele, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 161
Wyświetleń: 875

proste glukoza i fruktoza -dwucukier sacharoza O kolorze miodu w dużej mierze decyduje barwniki roślinne...

Fermentacja masłowa - wykład

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 196
Wyświetleń: 1687

lub wrzeciona, -mają zdolność do rozkładu wielocukrów na cukry proste, a więc m.in. rozkładają skrobię...