Wartość odżywcza - strona 8

note /search

Chemiczna modyfikacja skrobi

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 112
Wyświetleń: 1477

- nie utracić wartości odżywczych białek; nie tworzyć subst. toksycznych; nie wprowadzać subst. toksycznych...

Charakterystyka owoców

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 1022
Wyświetleń: 4963

CHARAKTERYSTYKA OWOCÓW Wartości odżywcze owoców Owoce soczyste zawierają w częściach jadalnych...

Przetwory zbożowe

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 1358
Wyświetleń: 3563

, biały, paraboliczny, cały, łamany Wartości odżywcze kasz Zależy od gatunku zboża, stopnia odłuszczenia...

Cechy prawa UE

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Prawo żywnościowe
Pobrań: 357
Wyświetleń: 1876

przy pomocy, których charakteryzuje się żywność pod względem wartości odżywczej, jakości organoleptycznej...