Bakterie kwasu octowego- opracowanie
- Politechnika Wrocławska
- Mikrobiologia przemysłowa
fermentowanej: Nadanie produktowi cech organoleptycznych Zwiększenie wartości odżywczej Zwiększenie...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
fermentowanej: Nadanie produktowi cech organoleptycznych Zwiększenie wartości odżywczej Zwiększenie...
kwiatów przez zwierzęta zapylające jest pozyskiwanie nektaru ze względu na jego wartość odżywczą. Nektar...
) Tak powszechne zastosowanie jaj wynika z ich właściwości: - bardzo dużej wartości odżywczej bogatych walorów...
, chemiczne i biochemiczne prowadzące w konsekwencji do zmian wartości odżywczej, konsystencji, barwy, smaku...
Pomarańcza – 51 Truskawki – 36 Rodzynki surowe – 298 Wartość odżywcza surówek, wyższa niż sałatek...
- nie utracić wartości odżywczych białek; nie tworzyć subst. toksycznych; nie wprowadzać subst. toksycznych...
produktywność Poprawić wartości odżywcze Redukcja strat spowodowanych przez choroby i szkodniki Wpływ...
CHARAKTERYSTYKA OWOCÓW Wartości odżywcze owoców Owoce soczyste zawierają w częściach jadalnych...
, biały, paraboliczny, cały, łamany Wartości odżywcze kasz Zależy od gatunku zboża, stopnia odłuszczenia...
przy pomocy, których charakteryzuje się żywność pod względem wartości odżywczej, jakości organoleptycznej...