Wędzenie - strona 4

Alkiny-wykład

  • Politechnika Gdańska
  • Chemia
Pobrań: 42
Wyświetleń: 966

stanowią: • nie umyte warzywa liściaste, • nieczyszczone zboża, • mięso i ryby wędzone przy użyciu węgla...

Skażenia żywności, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr hab. inż. Paweł Glibowski
  • Technologia żywności
Pobrań: 63
Wyświetleń: 868

z papierosów Przemysł węglowy i naftowy Dym wędzarniczy Norma 1µg/kg Ryby wędzone przemysłowo 0,5-15 µg/kg...

Patomorfologia - wykład 33

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Patomorfologia
Pobrań: 0
Wyświetleń: 903

żołądka Dieta: H2O, konserwowana żywność (azotany) mięso i ryby (solone i wędzone) BRAK świeżych owoców...

Charakterystyka owoców

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 357
Wyświetleń: 3640

-pikantne sosy Kiwano (o smaku banana): do ryb zwłaszcza do wędzonego łososia, pstrąga przetarty owoc...

Mięso - wykłady

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • mgr inż. Monika Skwarek
Pobrań: 350
Wyświetleń: 3080

, grzechotniki, pies, żółw, banteng, bawół. Mięso w diecie Polaków- od Piasta, solenie i wędzenie, Kazimierz...

Chemiczna modyfikacja skrobi

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 56
Wyświetleń: 1288

. gliceryna ad. 2,3 wędzenie solenie kwaszenie cukrzenie alkoholizowanie stosowanie antyseptyków, antybiotyków...