Wędzenie - strona 3

note /search

Peklowanie - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia żywności
Pobrań: 91
Wyświetleń: 1344

: czerwone (Sarcina), brązowe (Torula, Serratia), zapach Wędzone: Wędzone na zimno (silne solenie, moczenie...

Toksykologia - wyklad 15

  • Toksykologia
Pobrań: 119
Wyświetleń: 973

dwutiokarbaminowe Produkt aminy mg/kg Ryby wędzone histamina, tyramina, trójmetyloamina 470-3000 Sery dojrzewające...

Obródka cieplna mięsa - wykład, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 49
Wyświetleń: 826

się na 3 godziny albo w wodzie, albo w gorącym powietrzu i jednocześnie można je wędzić. Smażenie Nośnikiem...

Utrwalanie żywności - metody

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Procesy i techniki produkcyjne
Pobrań: 770
Wyświetleń: 3178

konserwujących, fizyko-chemiczne,(peklowanie, wędzenie); biotechnologiczne (biologiczne) , stosując różne...