Wędzenie - strona 3

Nadciśnienie tętnicze - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Zbigniew Marzec
  • Alergie pokarmowe
Pobrań: 42
Wyświetleń: 693

energetyzujących Ograniczenie produktów bogatych w sód; słone paluszki, chipsy, krakersy, wędzone mięso, wędliny...

Tłuszcze jadalne i techniczne - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr hab. Małgorzata Maria Zwolińska-Wcisło
  • Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
Pobrań: 0
Wyświetleń: 721

1,54 0,12 Mięso z piersi 0,29 0,30 0,30 kurczak (bez skóry)             Makrela wędzona 3,88 5,83 3,79...

Peklowanie - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia żywności
Pobrań: 49
Wyświetleń: 1260

: czerwone (Sarcina), brązowe (Torula, Serratia), zapach Wędzone: Wędzone na zimno (silne solenie, moczenie...

Toksykologia - wyklad 15

  • dr inż. Anna Brzozowska
  • Toksykologia
Pobrań: 77
Wyświetleń: 917

dwutiokarbaminowe Produkt aminy mg/kg Ryby wędzone histamina, tyramina, trójmetyloamina 470-3000 Sery dojrzewające...

Obródka cieplna mięsa - wykład, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Prof dr hab. Anna Litwińczuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 28
Wyświetleń: 798

się na 3 godziny albo w wodzie, albo w gorącym powietrzu i jednocześnie można je wędzić. Smażenie Nośnikiem...

Utrwalanie żywności - metody

  • Uniwersytet Wrocławski
  • mgr Adam Duda
  • Procesy i techniki produkcyjne
Pobrań: 203
Wyświetleń: 2282

konserwujących, fizyko-chemiczne,(peklowanie, wędzenie); biotechnologiczne (biologiczne) , stosując różne...