Wędzenie - strona 2

Toksykologia - wyklad 13

  • dr inż. Anna Brzozowska
  • Toksykologia
Pobrań: 56
Wyświetleń: 791

wędzenie grillowanie (ang agriling lbu barbecuing) pieczenia (ogrzewanie z gory ang broiling lepsze...

Techniki negocjacji - klasyfikacja

  • Uniwersytet Szczeciński
  • dr Sylwester Kowalski
  • Psychologia
Pobrań: 574
Wyświetleń: 1820

- technika wędzonego śledzia - technika „ziarnko do ziarnka” - technika bagatelki - jednostronne założenie...

Meat and cred - słówka

  • Uniwersytet Warszawski
  • mgr Elżbieta Habielska
  • Język angielski
Pobrań: 14
Wyświetleń: 784

wędzony veal cielęcina poultry drób venison dziczyzna tripe flaki knuckle of pork golonka thin smoked pork...

Tłuszcze jadalne i techniczne

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr hab. Małgorzata Maria Zwolińska-Wcisło
  • Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
Pobrań: 21
Wyświetleń: 1001

1,54 0,12 Mięso z piersi 0,29 0,30 0,30 kurczak (bez skóry)             Makrela wędzona 3,88 5,83 3,79...

Podstawy gastronomiczne - wykład

  • prof. dr hab. inż. Ewa Cieślik
  • Podstawy gastronomiczne
Pobrań: 147
Wyświetleń: 1722

3. Półprzetwory Wędliny - przetwory z mięsa lub podrobów poddane: − peklowaniu − wędzeniu − parzeniu...

Tłuszcze jadalne-klasyfikacja

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 273
Wyświetleń: 1659

- bez skory rozdrobniona na wilku solona - zakonserwowana solą kuchenna na sucho wędzona - solona...

Mikotoksyny - wykład

  • Uniwersytet Medyczny w Lublinie
  • Podstawy zdrowia środowiskowego
Pobrań: 98
Wyświetleń: 1365

Jęczmień, owies, ryż, szynka wędzona Działanie nefrotoksyczne Paulina Gleba, pasze, owoce, głownie jabłka...