Wędzenie

Wykład - klasyfikacja przetworów drobiowych, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Prof dr hab. Anna Litwińczuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 49
Wyświetleń: 784

) Kiełbasy ze względu na obróbkę termiczną dzielimy na: wędzone parzone wędzone pieczone nie wędzone (parzone...

Utrwalanie produktów mięsnych - wykład, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Prof dr hab. Anna Litwińczuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 77
Wyświetleń: 721

wędzenie obróbka cieplna obgotowywanie parzenie smażenie duszenie pieczenie chłodzenie i mrożenie SUSZENIE...

Źródła zanieczyszczeń żywności

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • prof. dr hab. Anna Maria Brzozowska
  • Toksykologia
Pobrań: 0
Wyświetleń: 504

: niepełne spalanie materiału organicznego -procesy technologiczne w przem. spoż.(wędzenie, grillownie...

Fishes - ryby: słówka

  • Uniwersytet Warszawski
  • mgr Elżbieta Habielska
  • Język angielski
Pobrań: 21
Wyświetleń: 819

fish in jelly ryba w galarecie smoked fish ryba wędzona to go fishing iść na ryby to fish łapać ryby...

Acarajé - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Kuchnie Świata
Pobrań: 0
Wyświetleń: 1183

za brazylijską potrawę narodową. Tzw. Feijoada completa składa się z fasoli oraz suszonego mięsa, wędzonych...

Wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
  • dr Ewa Kuczyńska
  • Ochrona powietrza
Pobrań: 28
Wyświetleń: 588

inhalacyjna lub poprzez skórę WWA można ograniczyć poprzez: unikanie spożywania mięs wędzonych i smażonych...