Wykład - klasyfikacja przetworów drobiowych, sem IV

Nasza ocena:

3
Pobrań: 56
Wyświetleń: 847
Komentarze: 0
Notatek.pl

Pobierz ten dokument za darmo

Podgląd dokumentu
Wykład - klasyfikacja przetworów drobiowych, sem IV - strona 1

Fragment notatki:

Klasyfikacja przetworów drobiowych:
Wędzonki drobiowe (w tym szynki i polędwice)
Kiełbasy drobiowe
drobno rozdrobnione (do 0,5 mm)
średnio rozdrobnione (5-15 mm)
grubo rozdrobnione (powyżej 15 mm)
Kiełbasy ze względu na obróbkę termiczną dzielimy na:
wędzone parzone
wędzone pieczone
nie wędzone (parzone)
Wędliny podrobowe
pasztetowe
kaszanki
salcesony
Poza tym jest też produkcja:
wyrobów garmażeryjnych (pasztety, pieczenie)
wyrobów garmażeryjnych nie wędzonych (rolady, bloki)
wyrobów pieczonych (tuszki i elementy tuszek)
... zobacz całą notatkę



Komentarze użytkowników (0)

Zaloguj się, aby dodać komentarz