Wędzenie - strona 5

Wykład - produkcja słodu browarniczego

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • prof. dr hab. Janusz Szczodrak
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 98
Wyświetleń: 1246

się ogrzewniki, ciepło dociera do siatek. Czasami wykorzystywane są spaliny do słodu wędzonego, kaloryfer...

Szkarłupnie - omówienie

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • prof. dr hab. inż. Zenobiusz Dmowski
  • Biologia i ekologia
Pobrań: 266
Wyświetleń: 1421

i detrytusem (mułożerne) * z suszonych i wędzonych strzykw Holothuria edulis przyrządza się w Chinach wyszukaną...

Barwniki naturalne

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • dr Werner Sobik
  • Chemia żywności
Pobrań: 434
Wyświetleń: 3052

związana z tlenkiem węgla(II). W warunkach fizjologicznych stanowi ok. 1% mioglobiny. Wędzonemu mięsu...

Etapy rozkurczu

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia mięsa
Pobrań: 14
Wyświetleń: 2170

. ' ; I. PEKLOWANIE : II. WĘDZENIE AdI. Redukcja azotanów sodu /bakterie redukujące/do azotynów w środowisku kwaśnym...

Nicienie - omówienie

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • prof. dr hab. inż. Zenobiusz Dmowski
  • Biologia i ekologia
Pobrań: 378
Wyświetleń: 1477

giną w temperaturze -37°C w ciągu 5min) - solenie, peklowanie i wędzenie nie zabija larw * OWSIKI...