Biologia - nicienie i ich cechy
- Uniwersytet Wrocławski
- Biologia
giną w temperaturze -37°C w ciągu 5min) - solenie, peklowanie i wędzenie nie zabija larw * OWSIKI...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
giną w temperaturze -37°C w ciągu 5min) - solenie, peklowanie i wędzenie nie zabija larw * OWSIKI...
mięso: pieczone w ogniu, gotowane, wędzone. Jadłam mrówki, larwy, zupę z małpy, mięso węża, piranii...
[karcynogenne substancje odnaleziono w mięsie wędzonym, z grilla] Bakterie są częstym czynnikiem zatruć...
zywa, owoce, zboża, rośliny oleiste, ryby, produkty wędzone, grUlowane, kawa, herbata, woda pitna. 29...
; podczas leczenia furazolidonem nie spożywać pokarmów zawierających tyraminę (sery żółte, wędzone ryby i mięso...
oleiste, ryby, produkty wędzone, grUlowane, kawa, herbata, woda pitna. 29.Skąd mogą pochodzić grupy...
solony, dorsz wędzony, makrela wędzona, pikling, sardynka w oleju, tuńczyk w oleju (w 100g) - Produkty...
, grapefruity. Białko zwierzęce – mięso (gotowane: cielęcina i wołowina), ryby (solone, wędzone, gotowane...
umożliwiająca dłuższe przetrzymywanie (np. kiszenie, kwaszenie, wędzenie, nadmierne solenie nie jest obojętna...
. Polanie również umieli otrzymywać śmietanę, twaróg i masło. Mięsa gotowano, pieczono, suszono lub wędzono...