Tyndalizacja - strona 2

Sterylizacja- laboratorium 1

  • Politechnika Wrocławska
  • Mikrobiologia lekarska
Pobrań: 91
Wyświetleń: 1400

); · tyndalizacja - pasteryzacja przeprowadzona trzykrotnie w odstępie 24 h; zastępuje pasteryzację płynów, pożywek...

Mikrobiologia i barwniki

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Biochemia
Pobrań: 63
Wyświetleń: 910

lub na kilkudziesięciominutowym ogrzewaniu w temperaturze ok. 65°C, przy którym ginie większość drobnoustrojów. Tyndalizacja...

Utrwalanie żywności - metody

  • Uniwersytet Wrocławski
  • mgr Adam Duda
  • Procesy i techniki produkcyjne
Pobrań: 203
Wyświetleń: 2282

sterylizację, tyndalizację), odwadnianie (zagęszczenie, susze­nie), chemiczne (dodawanie chemicznych środków...

OTZ11

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 28
Wyświetleń: 945

krótszy) Tyndalizacja - wyjaławianie przez 3-krotne ogrzewanie (65 - 85 oC) przez 30 minut, co 24 godziny...

Metody niszczenia drobnoustrojów

  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • dr hab. Beata Sobieszczańska
  • Mikrobiologia
Pobrań: 182
Wyświetleń: 3920

wodoru i ozonem. Sterylizacja wysokotemperaturowa Sterylizacja bieżącą parą wodną (tyndalizacja...