Tyndalizacja mięsa

Kolokwium zaliczeniowe - Jakość

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • mgr Anna Wolańciuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 28
Wyświetleń: 420

KOKWIUM NR,2- MIĘSO Opisówka: 1. Co to przewodność elektryczna mięsa 2. Co wpływa na jakość...

Utrwalanie żywności - metody

  • Uniwersytet Wrocławski
  • mgr Adam Duda
  • Procesy i techniki produkcyjne
Pobrań: 203
Wyświetleń: 2289

sterylizację, tyndalizację), odwadnianie (zagęszczenie, susze­nie), chemiczne (dodawanie chemicznych środków...

Wykład - wady mięsa, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Prof dr hab. Anna Litwińczuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 84
Wyświetleń: 693

WADY MIĘSA Mięso ciemne (DFD)- ciemne, twarde i suche (dark, firm, dry)- mięso to charakteryzuje...

Jałowość i wyjaławianie - wykład

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr Urszula Katarzyna Gawlik-Dziki
  • Mikrobiologia
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1029

ani większości wirusów. Specyficzną metodą pasteryzacji jest tyndalizacja. Ogrzewanie do temperatury powyżej 100...

Chłodzenie mięsa - wykład, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Prof dr hab. Anna Litwińczuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 56
Wyświetleń: 854

CHŁODZENIE MIĘSA Konserwacja tym sposobem powoduje najmniejsze zmiany jakościowe produktu...

Mięso - wykłady

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • mgr inż. Monika Skwarek
Pobrań: 350
Wyświetleń: 3094

- utlenianie dodat.- dodatkowych f. - funkcje Technologia mięsa - wykłady poziom podstawowy wykład nr 1 Mięso...

Wykład - odczyn pH mięsa, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Prof dr hab. Anna Litwińczuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 420
Wyświetleń: 1694

Odczyn mięsa (pH) Podstawowym kryterium jakościowym jest kwasowość mięsa. Jej znaczenie...