Tyndalizacja mięsa

Kolokwium zaliczeniowe - Jakość

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • mgr Anna Wolańciuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 35
Wyświetleń: 427

KOKWIUM NR,2- MIĘSO Opisówka: 1. Co to przewodność elektryczna mięsa 2. Co wpływa na jakość...

Utrwalanie żywności - metody

  • Uniwersytet Wrocławski
  • mgr Adam Duda
  • Procesy i techniki produkcyjne
Pobrań: 224
Wyświetleń: 2331

sterylizację, tyndalizację), odwadnianie (zagęszczenie, susze­nie), chemiczne (dodawanie chemicznych środków...

Wykład - wady mięsa, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Prof dr hab. Anna Litwińczuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 91
Wyświetleń: 707

WADY MIĘSA Mięso ciemne (DFD)- ciemne, twarde i suche (dark, firm, dry)- mięso to charakteryzuje...

Jałowość i wyjaławianie - wykład

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr Urszula Katarzyna Gawlik-Dziki
  • Mikrobiologia
Pobrań: 77
Wyświetleń: 1036

ani większości wirusów. Specyficzną metodą pasteryzacji jest tyndalizacja. Ogrzewanie do temperatury powyżej 100...

Chłodzenie mięsa - wykład, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Prof dr hab. Anna Litwińczuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 56
Wyświetleń: 854

CHŁODZENIE MIĘSA Konserwacja tym sposobem powoduje najmniejsze zmiany jakościowe produktu...

Mięso - wykłady

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • mgr inż. Monika Skwarek
Pobrań: 350
Wyświetleń: 3115

- utlenianie dodat.- dodatkowych f. - funkcje Technologia mięsa - wykłady poziom podstawowy wykład nr 1 Mięso...

Wykład - odczyn pH mięsa, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Prof dr hab. Anna Litwińczuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 441
Wyświetleń: 1701

Odczyn mięsa (pH) Podstawowym kryterium jakościowym jest kwasowość mięsa. Jej znaczenie...