Kolokwium zaliczeniowe - Jakość
- Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
- Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
KOKWIUM NR,2- MIĘSO Opisówka: 1. Co to przewodność elektryczna mięsa 2. Co wpływa na jakość...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
KOKWIUM NR,2- MIĘSO Opisówka: 1. Co to przewodność elektryczna mięsa 2. Co wpływa na jakość...
sterylizację, tyndalizację), odwadnianie (zagęszczenie, suszenie), chemiczne (dodawanie chemicznych środków...
WADY MIĘSA Mięso ciemne (DFD)- ciemne, twarde i suche (dark, firm, dry)- mięso to charakteryzuje...
ani większości wirusów. Specyficzną metodą pasteryzacji jest tyndalizacja. Ogrzewanie do temperatury powyżej 100...
Czym się różni tyndalizacja od pasteryzacji Pasteryzacja polega na podgrzewania produktów...
1. Rozumienie pojęć i terminów - aseptyka - antyseptyka ... - pasteryzacja - tyndalizacja...
CHŁODZENIE MIĘSA Konserwacja tym sposobem powoduje najmniejsze zmiany jakościowe produktu...
- utlenianie dodat.- dodatkowych f. - funkcje Technologia mięsa - wykłady poziom podstawowy wykład nr 1 Mięso...
Odczyn mięsa (pH) Podstawowym kryterium jakościowym jest kwasowość mięsa. Jej znaczenie...
niższe D (krótszy czas sterylizacji) Mięso peklowane (np. szynka konserwowa)- stosuje się niską temp...