Tyndalizacja oko

Jałowość i wyjaławianie - wykład

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr Urszula Katarzyna Gawlik-Dziki
  • Mikrobiologia
Pobrań: 105
Wyświetleń: 1050

ani większości wirusów. Specyficzną metodą pasteryzacji jest tyndalizacja. Ogrzewanie do temperatury powyżej 100...

Tyndalizacja, wady konserw

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Apartyzacja
Pobrań: 168
Wyświetleń: 3605

TYNDALIZACJA - najczęściej stosowana do: grzybów, fasolki szparagowej (chyba, że dodajemy czynnik...

Mikrobiologia i barwniki

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Biochemia
Pobrań: 70
Wyświetleń: 924

lub na kilkudziesięciominutowym ogrzewaniu w temperaturze ok. 65°C, przy którym ginie większość drobnoustrojów. Tyndalizacja...

Kolokwium, sem III

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Dr hab Alicja Szwed
  • Mikrobiologia
Pobrań: 189
Wyświetleń: 1085

, selektywne  Metody sterylizacji : pasteryzacja, tyndalizacja, sterylizacja w autoklawach  3. Jak jałowi...

Utrwalanie żywności - metody

  • Uniwersytet Wrocławski
  • mgr Adam Duda
  • Procesy i techniki produkcyjne
Pobrań: 231
Wyświetleń: 2394

sterylizację, tyndalizację), odwadnianie (zagęszczenie, susze­nie), chemiczne (dodawanie chemicznych środków...