Tyndalizacja zup

Jałowość i wyjaławianie - wykład

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr Urszula Katarzyna Gawlik-Dziki
  • Mikrobiologia
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1022

ani większości wirusów. Specyficzną metodą pasteryzacji jest tyndalizacja. Ogrzewanie do temperatury powyżej 100...

Zupy i sosy-zagęszczanie potraw

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 203
Wyświetleń: 3339

ZUPY I SOSY Zagęszczanie potraw Głównym składnikiem zagęszczającym jest skrobia jako składnik...

OTZ11

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 28
Wyświetleń: 945

i warzywne, zupy, sosy, gotowe potrawy typu gulasz. Ogólna trwałość: 3 - 12 miesięcy. Sterylizacja...

Algebra - zestaw 7

  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
Pobrań: 7
Wyświetleń: 595

ZESTAW 7 1. ROZWIĄZAĆ ZAGADKĘ Będąc łotrem lub rycerzem stwierdzam: Lubię zupę pomidorową...