Biotechnologia żywności - omówienie
- Uniwersytet Łódzki
- Biotechnologia Środowiska
i izolaty białkowe, serwatka) Odżywki węglowodanowe - glu, fru, maltodekstryny Łatwostrawny, zbilansowany...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
i izolaty białkowe, serwatka) Odżywki węglowodanowe - glu, fru, maltodekstryny Łatwostrawny, zbilansowany...
przy produkcji cukru. Brązowa, gęsta ciecz o zapachu karmelu. Zawiera głównie sacharozę. o Serwatka Te produkt...
spożywczego, np. wyciąg nanokowy kukurydzy(WNK), melasa, serwatka. W podłożach kompleksowych jest trudny...
odpadowy przemysłu cukrowniczego -serwatka - produkt uboczny podczas produkcji serów i wyrobu kazeiny...
proszek mleczny, serwatka w proszku, maślanka w proszku, koncentrat białek serwatkowych (WPC), koncentrat...
), bogatoresztkowa, do leczenia żywieniowego drogą przewodu pokarmowego - Źródłem białka jest kazeina i serwatka...
z serwatki mleka, a Bleyer i Kallmann "lactochrom" z mleka świeżego, ale nie zdawali sobie sprawy z działania...
antygenem jest podstawowe białko serwatki - beta-laktoglobulina, ale pozostałe także mają wyraźne...
zwierzęcego (mączka z krwi, serwatka, preparaty aminokwasów); - sposoby podawania paszy (do woli, dozowany...
, że w praktyce przemysłowej koncentraty i izolaty otrzymuje się głównie z nasion soi, z mleka i serwatki...