Serwatka - strona 6

note /search

Organizmy genetycznie modyfikowane

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Biologia molekularna
Pobrań: 434
Wyświetleń: 2436

, oraz z rozpuszczalnych w wodzie białek albuminopodobnych, znajdujących się poza micelami kazeinowymi w serwatce mleka...

Układy koloidalne - wykład

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 147
Wyświetleń: 1771

zastosowanie RO i NF: zagęszczanie mleka, serwatki, soków owocowych, warzywnych; demineralizacja mleka...

Układy koloidalne - podział

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 315
Wyświetleń: 1757

zastosowanie RO i NF: zagęszczanie mleka, serwatki, soków owocowych, warzywnych; demineralizacja mleka...

Referat mleko

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 238
Wyświetleń: 4879

po usunięciu pewnej części serwatki, stanowi masę serową, zwaną twarogiem kwasowym. Jeśli natomiast mleko...

Wykład - kryzys żywności

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 147
Wyświetleń: 637

, bagasa (wytłoki z trzciny cukrowej), przemysłu młynarskiego, mleczarskiego- serwatka, fermentacyjnego...