Serwatka - strona 6

Organizmy genetycznie modyfikowane

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Biologia molekularna
Pobrań: 147
Wyświetleń: 1974

, oraz z rozpuszczalnych w wodzie białek albuminopodobnych, znajdujących się poza micelami kazeinowymi w serwatce mleka...

Wykład - maślarstwo, serowarstwo, kapusta

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • prof. dr hab. Janusz Szczodrak
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 112
Wyświetleń: 973

twarogu. Warunki wytrącania. Oddziela się je od serwatki - odciek serowy. Dojrzewa on - rolę odgrywają...

Układy koloidalne - wykład

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 98
Wyświetleń: 1540

zastosowanie RO i NF: zagęszczanie mleka, serwatki, soków owocowych, warzywnych; demineralizacja mleka...

Układy koloidalne - podział

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1169

zastosowanie RO i NF: zagęszczanie mleka, serwatki, soków owocowych, warzywnych; demineralizacja mleka...

Referat mleko

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 161
Wyświetleń: 4529

po usunięciu pewnej części serwatki, stanowi masę serową, zwaną twarogiem kwasowym. Jeśli natomiast mleko...

Biotechnologia - pytania wraz z odpowiedziami

  • Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • prof. dr hab. A. Min Tjoa
  • Biotechnologia Środowiska
Pobrań: 287
Wyświetleń: 2506

(serwatka). Substancje stałe są podstawowym składnikiem sera. Serwatkę kondensuje się, usuwa i przetwarza...

Wykład - kryzys żywności

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • prof. dr hab. Janusz Szczodrak
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 35
Wyświetleń: 581

, bagasa (wytłoki z trzciny cukrowej), przemysłu młynarskiego, mleczarskiego- serwatka, fermentacyjnego...