Organizmy genetycznie modyfikowane
- Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
- Biologia molekularna
, oraz z rozpuszczalnych w wodzie białek albuminopodobnych, znajdujących się poza micelami kazeinowymi w serwatce mleka...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
, oraz z rozpuszczalnych w wodzie białek albuminopodobnych, znajdujących się poza micelami kazeinowymi w serwatce mleka...
mineralnego np. oczyszczenie serwatki (nanofiltracja), zagęszczenie roztworu np. serwatki mleka białka jaja...
, w produkcji odżywek dla niemowląt. W wyniku enzymatycznej hydrolizy laktozy w mleku lub w serwatce zapobiega...
twarogu. Warunki wytrącania. Oddziela się je od serwatki - odciek serowy. Dojrzewa on - rolę odgrywają...
z serwatki, stosowana jest w przemyśle spożywczym i farmaceutycznym. Polisacharydy - są to związki zbudowane...
zastosowanie RO i NF: zagęszczanie mleka, serwatki, soków owocowych, warzywnych; demineralizacja mleka...
zastosowanie RO i NF: zagęszczanie mleka, serwatki, soków owocowych, warzywnych; demineralizacja mleka...
po usunięciu pewnej części serwatki, stanowi masę serową, zwaną twarogiem kwasowym. Jeśli natomiast mleko...
(serwatka). Substancje stałe są podstawowym składnikiem sera. Serwatkę kondensuje się, usuwa i przetwarza...
, bagasa (wytłoki z trzciny cukrowej), przemysłu młynarskiego, mleczarskiego- serwatka, fermentacyjnego...