Serwatka - strona 5

Wykład - mleczarstwo ogólnie, bakterie

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • prof. dr hab. Janusz Szczodrak
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 98
Wyświetleń: 1225

, serwatka. Trudno je hodować in vitro. Wybredne są pałeczki. Nie wystarczają im dodatki do podłoża...

Oznaczania zawartości białka

  • Politechnika Gdańska
  • mgr Caban
  • Analiza żywności
Pobrań: 434
Wyświetleń: 2555

funkcjonalne na kazeiny, białka serwatki oraz otoczki kuleczek tłuszczowych. Kazeiny są to najważniejsze białka...

Wykład - metody badań mleka, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • mgr Anna Wolańciuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 70
Wyświetleń: 952

, normalizowanego (pasteryzowanego, UHT); *półpłynnych produktów mlecznych, takich jak śmietana, serwatka. Aparat...

Test

Pobrań: 28
Wyświetleń: 1295

lub obrusem i zostawiano na noc. Czasem do tego rozczynu dodawano surowe i przetarte ziemniaki, serwatkę...

Podstawy gastronomiczne - wykład

  • prof. dr hab. inż. Ewa Cieślik
  • Podstawy gastronomiczne
Pobrań: 112
Wyświetleń: 2037

mlekowego i serwatki; naczynie umieszcza się w chłodnym miejscu, w temperaturze 5-7ºC na 2-3 dni - okładanie...