Serwatka - strona 4

Biogaz - definicja i rodzaje

  • Uniwersytet Warszawski
  • dr Jarosław Ćwiek-Karpowicz
  • Bezpieczeństwo gospodarcze
Pobrań: 133
Wyświetleń: 1519

25 Gnojowica świńska 36 Serwatka 55 Krajanka buraczana 75 Wysłodzony browarniane 75 Wywar gorzelniany...

Charakterystyka mlewnika

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia zbóż
Pobrań: 231
Wyświetleń: 3353

pomocnicze *cukier 3-20% *tluszcz3-10% *chude mleko w proszku 3-6% *serwatka kwasowa 3-6% *serwatka...

Woda w produktach spożywczych, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr hab. inż. Paweł Glibowski
  • Technologia żywności
Pobrań: 84
Wyświetleń: 763

mleczarski ( mleko zagęszczone, mleko w proszku, preparaty serwatki) - przemysł owocowo-warzywny ( marmolady...

Reakce Enzymatyczne

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • dr Zbigniew Włosowicz
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 49
Wyświetleń: 1008

, albumina mleczna, serwatki, mączki mięsne, mączki rybne, keratyna KAZEINA - zawartość białka wynosi...

Cukry

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • dr Zbigniew Włosowicz
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 266
Wyświetleń: 1918

%); • Produkowana z serwatki i stosowana w przemyśle żywnościowym i farmaceutycznym; • Biała, krystaliczna...

Wykład - witaminy, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • prof. dr hab. Eugeniusz Grela
  • Żywienie zwierząt i paszoznawstwo
Pobrań: 175
Wyświetleń: 1113

-pirydoksyna, B8-wit H-biotyna , B9-kw.foliowy,B12-cyjanokobalamina, B13-kw.orotowy(warzywa, mleko, serwatka...