Fermentacja mlekowa
- Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
- Mikrobiologia
– 50 0C do momentu oddzielenia się skrzepu od serwatki. Wykonać rozmaz z serwatki. Preparat suszyć...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
– 50 0C do momentu oddzielenia się skrzepu od serwatki. Wykonać rozmaz z serwatki. Preparat suszyć...
TECHNOLOGIA SERÓW Świeży lub dojrzewający produkt otrzymany po koagulacji i oddzieleniu serwatki mleka...
shigelloides 47. gdzie można znaleźć jeśli występuje hydroliza laktozy z serwatki (tereny górzyste, polarne itp...
chemio- i radioterapii. Oprócz wody mineralnej wskazane są również: maślanka, serwatka, słaba herbata...
, enzymy i inne związki wielkocząsteczkowe. Wydzielanie frakcji białkowych z mleka czy serwatki...
serwatki od skoagulowanej kazeiny i przygotowanie sernika - dojrzewanie sera dla serów dojrzewających...
%, przemysłowo otrzymywana przez odparowanie serwatki, nie wszystkie mikroorganizmy rozkładają laktozę...
sodu w wodzie Koloidy: -białka w wodzie (mleko, serwatka, białko jajka kurzego) -pektyna w wodzie...
chudego od serwatki Stosowane tu wirówki separacyjne odtłuszczające mleko nie tylko oddzielają tłuszcz...
– 50°C do momentu oddzielenia się skrzepu od serwatki. Wykonać rozmaz z serwatki. Preparat suszyć...