Serwatka - strona 2

Wykład - produkty mleczne, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Prof dr hab. Anna Litwińczuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 56
Wyświetleń: 595

mlekowym wprowadzonym do mleka z ukwaszoną serwatką, przez odpowiednią obróbkę skrzepu i wysuszenie. ...

Media hodowlane- opracowanie

  • Politechnika Wrocławska
  • prof. nadzw. dr hab. inż. Ewa Żymańczyk-Duda
  • Mikrobiologia
Pobrań: 182
Wyświetleń: 938

z cyjankiem Fe-K, fermentacja z osadem; melasa trzcinowa-spiryt!) Serwatka: źródło laktozy, do prod drożdży...

Mleko i jego przetwory

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
Pobrań: 238
Wyświetleń: 1890

sztucznych (galalit) i włókien. Produkty otrzymywane z serwatki Serwatka Serwatka jest to produkt uboczny...

Wykład - regulacja pobierania pasz, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • prof. dr hab. Eugeniusz Grela
  • Żywienie zwierząt i paszoznawstwo
Pobrań: 84
Wyświetleń: 924

- po utworzeniu masła, nie ma tłuszczu, serwatka- 0,6-0,7% białka głównie laktoalbuminy, nie ma kazeiny Mleko...