Bakterie grzyby wirusy
- Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu
etanolu i napojów alkoholowych Utylizacja serwatki Białkowe preparaty paszowe Preparaty enzymatyczne 2.3...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
etanolu i napojów alkoholowych Utylizacja serwatki Białkowe preparaty paszowe Preparaty enzymatyczne 2.3...
naturalnych, w których surowiec zatracił swoje cechy zewnętrzne (np. mleko, serwatka, mięso, bulion, brzeczka...
źródłem azotu, węgla, witamin i mikroelementów (serwatka, odpady sojowe, otręby zbożowe, mąka, ekstrakty...
się przez ogrzewanie różnych gatunków sera z dodatkiem masła, mleka w proszku, serwatki w proszku i in. Dodaje...
, które pozostają w serwatce). Sery twarde mogą zawierać do 50% tłuszczu i są ciężko strawne, zawartość białka...
do przemysłowego przetwarzania np. makulatury, stłuczki szklanej, gruzu, metali, serwatki itp. Aby metoda...
Opisz czynniki wewnętrzne, zewnętrzne i analityczne wpływająca na jakość mięsnych produktów fermentowanych. Na jakość mięsnych produktów fermentowanych wpływają czynniki: Wewnętrzne Rodzaj drobnoustrojów wchodzących w skład kultury starterowej Jakość surowców, dodatków Receptura Zawartość so...
doc zajmuje 24 strony i zawiera materiał związany z przechowywaniem żywności. Jest to część przedmiotu opakowalnictwo i przechowywanie żywności, który prowadzi dr inż. Bożena Sosnowska na Uniwersytecie Przyrodniczym w Lublinie. Materiał zawiera takie zagadnienia jak: cele i zadania przechowalnict...
z przemysłu rolnego są dobrymi często paszami dla zwierząt (np. wysłodki, serwatka) 2) przez racjonalne...
mleka lub śmietany; 15.51.53 Kazeina; 15.51.54 Laktoza i syrop laktozowy; 15.51.55 Serwatka. Produkcja...