Serwatka - strona 8

Bakterie grzyby wirusy

  • Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu
Pobrań: 483
Wyświetleń: 4319

etanolu i napojów alkoholowych Utylizacja serwatki Białkowe preparaty paszowe Preparaty enzymatyczne 2.3...

Mleko i przetwory mleczne - referat

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • dr Teresa Gądek-Hawlena
  • Towaroznawstwo
Pobrań: 280
Wyświetleń: 1750

się przez ogrzewanie różnych gatunków sera z dodatkiem masła, mleka w proszku, serwatki w proszku i in. Dodaje...

Zalecenia i rekomendacje żywieniowe

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Biosfera
Pobrań: 14
Wyświetleń: 1071

, które pozostają w serwatce). Sery twarde mogą zawierać do 50% tłuszczu i są ciężko strawne, zawartość białka...

Opracowane pytania na zaliczenie z podstaw biotechnologii

  • prof. dr hab. inż. Wiesław Przybylski
  • Podstawy biotechnologii
Pobrań: 238
Wyświetleń: 2219

Opisz czynniki wewnętrzne, zewnętrzne i analityczne wpływająca na jakość mięsnych produktów fermentowanych. Na jakość mięsnych produktów fermentowanych wpływają czynniki: Wewnętrzne Rodzaj drobnoustrojów wchodzących w skład kultury starterowej Jakość surowców, dodatków Receptura Zawartość so...

Przechowywanie żywności

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr inż. Bożena Sosnowska
Pobrań: 357
Wyświetleń: 3584

doc zajmuje 24 strony i zawiera materiał związany z przechowywaniem żywności. Jest to część przedmiotu opakowalnictwo i przechowywanie żywności, który prowadzi dr inż. Bożena Sosnowska na Uniwersytecie Przyrodniczym w Lublinie. Materiał zawiera takie zagadnienia jak: cele i zadania przechowalnict...

Propedautyka rolnictwa

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • dr Irena Suwara
  • Rolnictwo
Pobrań: 469
Wyświetleń: 4137

z przemysłu rolnego są dobrymi często paszami dla zwierząt (np. wysłodki, serwatka) 2) przez racjonalne...

Kredyty inwestycyjne SAPARD

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Problematyka międzynarodowa
Pobrań: 14
Wyświetleń: 497

mleka lub śmietany; 15.51.53 Kazeina; 15.51.54 Laktoza i syrop laktozowy; 15.51.55 Serwatka.   Produkcja...