Serwatka - strona 8

note /search

Bakterie grzyby wirusy

  • Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu
Pobrań: 917
Wyświetleń: 5061

etanolu i napojów alkoholowych Utylizacja serwatki Białkowe preparaty paszowe Preparaty enzymatyczne 2.3...

Zalecenia i rekomendacje żywieniowe

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Biosfera
Pobrań: 98
Wyświetleń: 1183

, które pozostają w serwatce). Sery twarde mogą zawierać do 50% tłuszczu i są ciężko strawne, zawartość białka...

Opracowane pytania na zaliczenie z podstaw biotechnologii

  • Podstawy biotechnologii
Pobrań: 378
Wyświetleń: 2765

Opisz czynniki wewnętrzne, zewnętrzne i analityczne wpływająca na jakość mięsnych produktów fermentowanych. Na jakość mięsnych produktów fermentowanych wpływają czynniki: Wewnętrzne Rodzaj drobnoustrojów wchodzących w skład kultury starterowej Jakość surowców, dodatków Receptura Zawartość so...

Przechowywanie żywności

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 490
Wyświetleń: 3899

doc zajmuje 24 strony i zawiera materiał związany z przechowywaniem żywności. Jest to część przedmiotu opakowalnictwo i przechowywanie żywności, który prowadzi dr inż. Bożena Sosnowska na Uniwersytecie Przyrodniczym w Lublinie. Materiał zawiera takie zagadnienia jak: cele i zadania przechowalnict...

Propedautyka rolnictwa

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Rolnictwo
Pobrań: 630
Wyświetleń: 4536

z przemysłu rolnego są dobrymi często paszami dla zwierząt (np. wysłodki, serwatka) 2) przez racjonalne...

Kredyty inwestycyjne SAPARD

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Problematyka międzynarodowa
Pobrań: 14
Wyświetleń: 539

mleka lub śmietany; 15.51.53 Kazeina; 15.51.54 Laktoza i syrop laktozowy; 15.51.55 Serwatka.   Produkcja...