Słód - strona 3

Cukry

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • dr Zbigniew Włosowicz
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 266
Wyświetleń: 1883

), produkt pośredni ich kwaśnej hydrolizy; • Duże ilości w słodzie i pośrednich produktach przemysłu...

Białka, tłuszcze i cukry

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 399
Wyświetleń: 5166

cienkim laktoza (cukier mleczny maltoza (w piwie), rozkład słodu w chlebie - wielocukry skrobia (glukoza...

Suszarki konwekcyjne

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Suszarnictwo
Pobrań: 266
Wyświetleń: 4032

, skrobia, cukier, ziarna kakaowe i kawy, mączka rybna, słód. Rodzaje: suszarki bezprzeponowe, suszarki...

Mieszanie-opracowanie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia opakowań
Pobrań: 161
Wyświetleń: 1386

. ziarna podczas procesu moczenia przy produkcji słodu. Najprostszym mieszalnikiem pneumatycznym jest tzw...

Choroby układu oddechowego-opracowanie

  • Politechnika Wrocławska
  • dr Jacek Iwko
  • Bezpieczeństwo normowanie i ergonomia w organizacji pracy
Pobrań: 273
Wyświetleń: 1505

pracujących w papierniach, przy słodzie (spleśniały owies, słód, pył papierowy) Płuco robotników tartacznych...