Słód - strona 4

Biotechnologia roślin- pytania z egzaminu

  • Politechnika Wrocławska
  • prof. dr hab. Barbara Lejczak
  • Biotechnologia roślin
Pobrań: 21
Wyświetleń: 763

może być: a) tylko wino b) etanol c) każdy coś tam ze słodem d) praktycznie każdy substrat węglowodorowy w zależności...

Odpowiedzi na egzamin, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 315
Wyświetleń: 1358

1Słodowanie (ma na celu powstanie bukietu smakowo - zapachowego) 2Śrutowanie -zgniatanie ziarniaków słodu...

Żywność genetycznie modyfikowana-opracowanie

  • Politechnika Wrocławska
  • dr Piotr Borowik
  • Genetyka z elementami inżynierii genetycznej
Pobrań: 77
Wyświetleń: 1113

, do którego wprowadzono gen bakteryjny kodujący syntezę β- glukanazy, dzięki czemu uzyskano poprawę jakości słodu do celów...

Biotechnologia - pytania wraz z odpowiedziami

  • Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • prof. dr hab. A. Min Tjoa
  • Biotechnologia Środowiska
Pobrań: 287
Wyświetleń: 2506

się wyspecjalizowane zakłady browary. Produkcja piwa składa się z następujących etapów: 1. produkcja słodu 2...