Słód - strona 5

Mikrobiologia Szostak-Kot

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • prof. dr hab. Jadwiga Szostak-Kot
  • Mikrobiologia
Pobrań: 2688
Wyświetleń: 3556

słodu - słód to kiełkujące w odpowiednich warunkach ziarno jęczmienia w czasie procesu słodowania...

Biotechnologia - Drobnoustroje

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Biotechnologia
Pobrań: 273
Wyświetleń: 6188

. Amylaza z ziaren ma istotne znaczenie przy produkcji słodu. α-Amylaza hydrolizuje wiązanie α-(1-4...

Biotechnologia - wykłady

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr Monika Pytka
Pobrań: 497
Wyświetleń: 4235

roślinnego; słód; a-amylaza, p-amylaza • Pochodzenia mikrobiologicznego; termostabilna a-amylaza, (S-amylaza...

Reakacje millarda, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • mgr Anna Wlazły
  • Technologia żywności
Pobrań: 42
Wyświetleń: 910

termicznej ziarna kakaowego i herbaty, przygotowywaniu słodów w browarnictwie, wyrobie whisky...

Biomedyka - Mejoza - Mitoza

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Biomedyka
Pobrań: 175
Wyświetleń: 3073

; • Laktoza - znajduje się w mleku i produktach mlecznych; • Maltoza - obecna w kiełkujących ziarnach, słodzie...

Mikrobiologia - wykład 5

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Mikrobiologia
Pobrań: 308
Wyświetleń: 1421

A. terreus występują na słodzie, nasiona zbóż, owocach, sokach owocowych, przetworach wysokosłodzonych (dżemy...

Mikrobiologia - wykład 10

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Mikrobiologia
Pobrań: 252
Wyświetleń: 1876

wykorzystywano scukrzanie skrobi słodem Współcześnie scukrzanie skrobi enzymatyczne -amylaza i -amylaza S...

Finlandia prezentacja

  • Politechnika Opolska
  • dr hab. Wiesław Drobek
  • Zróżnicowanie społeczne
Pobrań: 28
Wyświetleń: 3962

. Kotikalja - napój domowej roboty z wody, słodu, cukru i drożdży, z niewielką zawartością alkoholu. Często...