Słód - strona 5

Mikrobiologia Szostak-Kot

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • prof. dr hab. Jadwiga Szostak-Kot
  • Mikrobiologia
Pobrań: 2730
Wyświetleń: 3689

słodu - słód to kiełkujące w odpowiednich warunkach ziarno jęczmienia w czasie procesu słodowania...

Biotechnologia - Drobnoustroje

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Biotechnologia
Pobrań: 287
Wyświetleń: 6258

. Amylaza z ziaren ma istotne znaczenie przy produkcji słodu. α-Amylaza hydrolizuje wiązanie α-(1-4...

Biotechnologia - wykłady

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr Monika Pytka
Pobrań: 539
Wyświetleń: 4347

roślinnego; słód; a-amylaza, p-amylaza • Pochodzenia mikrobiologicznego; termostabilna a-amylaza, (S-amylaza...

Reakacje millarda, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • mgr Anna Wlazły
  • Technologia żywności
Pobrań: 77
Wyświetleń: 987

termicznej ziarna kakaowego i herbaty, przygotowywaniu słodów w browarnictwie, wyrobie whisky...

Biomedyka - Mejoza - Mitoza

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Biomedyka
Pobrań: 189
Wyświetleń: 3157

; • Laktoza - znajduje się w mleku i produktach mlecznych; • Maltoza - obecna w kiełkujących ziarnach, słodzie...

Mikrobiologia - wykład 5

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Mikrobiologia
Pobrań: 322
Wyświetleń: 1526

A. terreus występują na słodzie, nasiona zbóż, owocach, sokach owocowych, przetworach wysokosłodzonych (dżemy...

Mikrobiologia - wykład 10

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Mikrobiologia
Pobrań: 280
Wyświetleń: 2163

wykorzystywano scukrzanie skrobi słodem Współcześnie scukrzanie skrobi enzymatyczne -amylaza i -amylaza S...

Finlandia prezentacja

  • Politechnika Opolska
  • dr hab. Wiesław Drobek
  • Zróżnicowanie społeczne
Pobrań: 35
Wyświetleń: 3976

. Kotikalja - napój domowej roboty z wody, słodu, cukru i drożdży, z niewielką zawartością alkoholu. Często...