Mikrobiologia Szostak-Kot
- Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
- Mikrobiologia
słodu - słód to kiełkujące w odpowiednich warunkach ziarno jęczmienia w czasie procesu słodowania...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
słodu - słód to kiełkujące w odpowiednich warunkach ziarno jęczmienia w czasie procesu słodowania...
. Amylaza z ziaren ma istotne znaczenie przy produkcji słodu. α-Amylaza hydrolizuje wiązanie α-(1-4...
piwa: Jęczmień moczy się w wodzie - wtedy kiełkuje, zamienia się w słód Słód się suszy, a następnie...
roślinnego; słód; a-amylaza, p-amylaza • Pochodzenia mikrobiologicznego; termostabilna a-amylaza, (S-amylaza...
termicznej ziarna kakaowego i herbaty, przygotowywaniu słodów w browarnictwie, wyrobie whisky...
; • Laktoza - znajduje się w mleku i produktach mlecznych; • Maltoza - obecna w kiełkujących ziarnach, słodzie...
A. terreus występują na słodzie, nasiona zbóż, owocach, sokach owocowych, przetworach wysokosłodzonych (dżemy...
wykorzystywano scukrzanie skrobi słodem Współcześnie scukrzanie skrobi enzymatyczne -amylaza i -amylaza S...
. Kotikalja - napój domowej roboty z wody, słodu, cukru i drożdży, z niewielką zawartością alkoholu. Często...
obrotowych) mlewniki i śrutowniki (rozdrabnianie zbóż, nasion oleistych i słodu) gniotowniki (przemiał ziarna...