Słód

note /search

Wykład - spirytus i wódka, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 175
Wyświetleń: 1519

: Rozparzanie surowca. Przygotowanie słodu. Zacieranie. Przygotowanie drożdży. Fermentacja zacieru. Destylacja...

Wykład - piwo, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 259
Wyświetleń: 1211

- powyżej 25 jednostek skali EBC Barw piwa zależy głównie od sposobu suszenia słodu: słód suszony w wyższych...

Wykład - pojęcie browarnictwa

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 280
Wyświetleń: 1232

się od wcześniejszych. Produkuje się ze słodu pszennego (suszony spalinami drewna dębowego lub bukowego) i 3 rasy...

Gorzelnictwo - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 168
Wyświetleń: 1442

, skleikowanym Hydroliza skrobi: Słód Preparaty amylolityczne Ewentualnie rozcieńczanie wodą surowców...

Mikrobiologia - wykład 11

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Mikrobiologia
Pobrań: 994
Wyświetleń: 3857

: skarmelizowany słód + słód pszeniczny ale jasno- lub ciemnobrązowe, smak od gorzkiego do słodkiego, wytwarzane...