Słód

Wykład - produkcja słodu browarniczego

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • prof. dr hab. Janusz Szczodrak
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 91
Wyświetleń: 1239

Produkcja słodu browarniczego Oczyszczanie ziarna. Najpierw oczyszczenie ziarna w wialniach...

Pytania - Produkcja żywności

  • prof. dr hab. inż. Wiesław Przybylski
  • Biotechnologia roślin
Pobrań: 28
Wyświetleń: 1442

- zaszczepienie czystą kulturą A.niger - doprowadzenie tlenu - usuwanie CO2 Co to jest słód i jaka jest jego rola...

Wykład - spirytus i wódka, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr inż. Rafał Adam Cierpiała
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 126
Wyświetleń: 1337

: Rozparzanie surowca. Przygotowanie słodu. Zacieranie. Przygotowanie drożdży. Fermentacja zacieru. Destylacja...

Wykład - piwo, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr inż. Rafał Adam Cierpiała
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 196
Wyświetleń: 1106

- powyżej 25 jednostek skali EBC Barw piwa zależy głównie od sposobu suszenia słodu: słód suszony w wyższych...

Wykład - pojęcie browarnictwa

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • prof. dr hab. Janusz Szczodrak
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 84
Wyświetleń: 1050

się od wcześniejszych. Produkuje się ze słodu pszennego (suszony spalinami drewna dębowego lub bukowego) i 3 rasy...

Gorzelnictwo - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 112
Wyświetleń: 1225

, skleikowanym Hydroliza skrobi: Słód Preparaty amylolityczne Ewentualnie rozcieńczanie wodą surowców...

Mikrobiologia - wykład 11

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Mikrobiologia
Pobrań: 707
Wyświetleń: 3115

: skarmelizowany słód + słód pszeniczny ale jasno- lub ciemnobrązowe, smak od gorzkiego do słodkiego, wytwarzane...