Słód - strona 2

Synergizm-optracowanie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • prof. dr hab. Krzysztof Krygier
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 28
Wyświetleń: 819

” tworzy się w czasie prażenia kawy, słodu, pieczenia chleba Podgrzewanie maltozy i laktozy pod zwiększonym...

Wykład - kasze, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr inż. Rafał Adam Cierpiała
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 147
Wyświetleń: 1463

prażona - płatki jęczmienne Jęczmień do kaszy powinien mieć wysoką szklistość. Jęczmień do słodu...

Fermentacje-opracowanie

  • Uniwersytet Warszawski
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 196
Wyświetleń: 1127

. carlsbergensis Składniki niezbędne do produkcji piwa: - woda - chmiel (daje aromat) - dro d e - słód Fazy...

Cukry żywność

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 77
Wyświetleń: 2674

, przemysł farmaceutyczny Maltoza - zboże, piwo, pieczywo, występuje w słodzie Tri sacharydy: Rafinoza...

Wykład - Przygotowanie surowca

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • prof. dr hab. Janusz Szczodrak
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 35
Wyświetleń: 784

się słodu i rozparowanych ziemniaków w kadziach zaciernych, które mają kształt niskiego zakrytego od góry...

Filtracja połączona z suszeniem

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Suszarnictwo
Pobrań: 28
Wyświetleń: 1239

% wilgotności, temp powietrza 1900C, sprawność 87% Suszenie ziarna słodu od 74 do 14% wilg, temp 2460C...

Arkadyjska wizja dobrobytu, zakazy

  • Uniwersytet Warszawski
  • mgr Teresa Kantor
  • Wstęp do jednolitego rynku europejskiego
Pobrań: 42
Wyświetleń: 819

w bawarii musiał się składać z wody, produktów fermentacji chmielu i słodu - same naturalne składniki...