Fermentacja alkoholowa - omówienie
- Uniwersytet Łódzki
- Mikrobiologia przemysłowa
również: mannozę, laktozę, rafinozę Są niewrażliwe na wysokie stęż etanolu- do 14%V/V (niektóre rasy do 18%V/V...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
również: mannozę, laktozę, rafinozę Są niewrażliwe na wysokie stęż etanolu- do 14%V/V (niektóre rasy do 18%V/V...
melasy Zasada oznaczenia opiera się na obecności w melasie dużej ilości rafinozy, która w połączeniu...
. Melasa zawiera ok. 50% cukrów, głównie sacharozę, a także fruktozę, glukozę i rafinozę, a przy tym ok. 10...
. w sacharozie, rafinozie, inulinie. Galaktoza jest składnikiem laktozy - disacharydu wchodzącego w skład mleka...
. sacharoza, maltoza, laktoza, rafinoza, stachioza) Polisacharydy - złożone z więcej niż 10 jednostek...
, disacharydy (sacharoza), trisacharydy (rafinoza - do jej rozkładu jest potrzebny specjalny enzym...
). Pożywka zawiera źródło węgla (D-glukoza, sacharoza, D-fruktoza, maltoza, D-ksyloza, laktoza, rafinoza...
) trisacharydy (rafinoza) alkohole (etanol, metanol, etanodiol, glicerol) niektóre kwasy organiczne...
do fermentacji rafinozy. Stosowane są do produkcji piwa (dro d e piwowarskie). Saccharomyces ellipsoideus – dro d...
zacieru fermentacyjnego w postaci piany, po długim czasie zaczynają opadać na dno, rozkładają rafinozę...