Rafinoza - strona 3

note /search

Laboratorium - miód, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 91
Wyświetleń: 1008

melasy Zasada oznaczenia opiera się na obecności w melasie dużej ilości rafinozy, która w połączeniu...

Wykład - spirytus i wódka, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 196
Wyświetleń: 1589

. Melasa zawiera ok. 50% cukrów, głównie sacharozę, a także fruktozę, glukozę i rafinozę, a przy tym ok. 10...

Metody oraz źródła błędów

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Analiza żywności
Pobrań: 483
Wyświetleń: 4221

. sacharoza, maltoza, laktoza, rafinoza, stachioza) Polisacharydy - złożone z więcej niż 10 jednostek...

Drożdże- opracowanie

  • Politechnika Wrocławska
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 805
Wyświetleń: 2527

, disacharydy (sacharoza), trisacharydy (rafinoza - do jej rozkładu jest potrzebny specjalny enzym...

Mikrobiologia - wykład 10

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Mikrobiologia
Pobrań: 623
Wyświetleń: 3129

) trisacharydy (rafinoza) alkohole (etanol, metanol, etanodiol, glicerol) niektóre kwasy organiczne...

Mikrobiologia, Ćwiczenie 6

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 182
Wyświetleń: 1456

do fermentacji rafinozy. Stosowane są do produkcji piwa (dro d e piwowarskie). Saccharomyces ellipsoideus – dro d...