Przeciwutleniacze

Przeciwutleniacze i wolne rodniki

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • dr Werner Sobik
  • Chemia żywności
Pobrań: 378
Wyświetleń: 2520

Przeciwutleniacze (antyoksydanty, antyutleniacze) - grupa związków chemicznych, które same...

Utlenianie Lipidów

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • dr Zbigniew Włosowicz
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 504
Wyświetleń: 3059

-pentenal) 16-OOH (etan/eten, propanal/propenal) Mechanizm działania przeciwutleniaczy Utlenianie tłuszczów...

Witamina C

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • dr Henryk Kreft
  • Dietetyka
Pobrań: 119
Wyświetleń: 826

, gotowanie). Przeciwutleniacz (dobry antyoxydant). Brak w paszach suchych. Szerokie stosowanie w lecznictwie...

Orientacyjny podział dodatków wg numeracji

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • prof. dr hab. Krzysztof Krygier
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 49
Wyświetleń: 637

i regulatory kwasowości E300 - E399 przeciwutleniacze i regulatory kwasowości E400 - E499 emulgatory, środki...

Kwasy nieorganiczne, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr hab. inż. Paweł Glibowski
  • Technologia żywności
Pobrań: 147
Wyświetleń: 973

/kg Zastosowanie - margaryna, oleje, majonezy, smalec Przeciwutleniacze syntetyczne a) E-320 - BHA...