Metody oznaczania przeciwutleniaczy - opracowanie

Nasza ocena:

3
Pobrań: 161
Wyświetleń: 1281
Komentarze: 0
Notatek.pl

Pobierz ten dokument za darmo

Podgląd dokumentu
Metody oznaczania przeciwutleniaczy - opracowanie - strona 1

Fragment notatki:

oznaczanie antyoksydantów antyoksydanty (przeciwutleniacze) związki chemiczne wprowadzane do żywności w celu  zabezpieczenia jej przed tworzeniem nadtlenków Przeciwutleniacze zapobiegają -utlenianiu tłuszczów -tlenianiu susbtancji nietłuszczowych  metody oznaczanie przeciwutleniacyz obecnych w żywnośći -spektroskopia UV -spektroskopia w zakresie światła widzialnego -TLC, GC, HPLC, EC oznaczanie związków rakotwórczych w produktach żywnościowych HPLC, HPLC/MS, GC, EC, SFC, ELISA, MS, biosensory, AAS, AES, UV Problemy z wydzieleniem z matrycy i zatężeniem analitów powyżej granicy oznaczalności ... zobacz całą notatkę



Komentarze użytkowników (0)

Zaloguj się, aby dodać komentarz