Pasteryzacja - strona 7

note /search

Utrwalanie żywności - metody

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Procesy i techniki produkcyjne
Pobrań: 770
Wyświetleń: 3178

metody: fizyczne, jak obniżenie temperatury (chłodzenie i zamrażanie), ogrzewanie (pasteryzację...

Chemiczna modyfikacja skrobi

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 112
Wyświetleń: 1477

suszenie mrożenie apertyzacja ( pasteryzacja i sterylizacja) pocz. XIX składowanie w zmienionej atmosferze...

Przyczyny bombażu chemicznego

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Apartyzacja
Pobrań: 252
Wyświetleń: 3640

PRZYCZYNY BOMBAŻU MIKROBIOLOGICZNEGO: Niedostateczna sterylizacja lub pasteryzacja umożliwiająca rozwój...

Analiza żywności-kwasowość

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Analiza żywności
Pobrań: 1260
Wyświetleń: 5999

, gdyż białka będą miały małą stabilność termiczną podczas pasteryzacji. B. Oznaczenie kwasowości mąki. Metoda...