Mutarotacja maltoza - strona 3

note /search

Cukry

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 504
Wyświetleń: 2688

- glukoza, p - pierścień piranozowy, f- pierścień furanozowy • Maltoza 0-α-D-Glcp(l->4)D-Glcp Ry6. 5.10...

Węglowodany - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 119
Wyświetleń: 1120

(cukier buraczany, trzcinowy) G+F Laktoza (cukier mlekowy)G+Galaktoza Maltoza (cukier słodowy) G+G...

Synergizm-optracowanie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 28
Wyświetleń: 833

” tworzy się w czasie prażenia kawy, słodu, pieczenia chleba Podgrzewanie maltozy i laktozy pod zwiększonym...

Skład miodu, sem VI

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Zafałszowania produktów
Pobrań: 63
Wyświetleń: 707

%) oraz maltoza (7,3%). Kwasy organiczne w największej ilości: glukonowy, jabłkowy i cytrynowy. Olejki eteryczne...

Węglowodany cukry

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Biochemia
Pobrań: 1435
Wyświetleń: 3276

są materiałem energetycznym (fruktoza) i odżywczym (maltoza, laktoza, rafinoza Węglowodany (cukrowce, sacharydy...

Cukry żywność

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 112
Wyświetleń: 2814

, przemysł farmaceutyczny Maltoza - zboże, piwo, pieczywo, występuje w słodzie Tri sacharydy: Rafinoza...

Wykład - Przygotowanie surowca

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 210
Wyświetleń: 861

maltoza). Beta-amylaza przemienia skrobię i dekstryny na maltozę ulegającą fermentacji. Beta-amylaza...

Wykład - spirytus i wódka, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 196
Wyświetleń: 1589

ze skrobi powstaje ok. 80% cukrów fermentujących - głównie maltoza, w mniejszym stopniu glukoza i ok. 20...