Opracowane pytania na zaliczenie z podstaw biotechnologii
- Podstawy biotechnologii
(wydzielanie CO2 i rozkład maltozy) dofermentowanie (hydroliza dekstryn, przekształcenie cukrów w etanol...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
(wydzielanie CO2 i rozkład maltozy) dofermentowanie (hydroliza dekstryn, przekształcenie cukrów w etanol...
- drożdże rozkładają cukry: sacharoza, glukoza, fruktoza, maltoza i maltotrioza; wytwarzają: etanol...
i energii są cukry (glukoza, laktoza, maltoza, skrobia, celuloza) zawartość cukru w pożywce: 0,5-2 % dodatek...
końce są połączone ze sobą. 4 Laktoza Maltoza β-D-galaktopiranozylo-(1→4)-α-D-glukopiranoza → α α-D...
25-28 stopni C. Metabolizują: fruktozę, mannozę, sacharozę, maltozę, galaktozę, glukozę...
. Substratem jest cukier - sacharoza, maltoza, uzupełnione ekstraktem drożdży i moczonym zacierem jako źródło...
) Metoda wgłębna bardziej ekonomiczna i wydajniejsza niż pow. 5-7 dni; 30C pH 5-7,5 ; 70% fuktoza, maltoza...
reagujące z większością związków HOMOGLIKANY * syntezowane z jednego rodzaju monosacharydu MALTOZA...
, trehaloza, maltoza IV-rzędowe związki amonowe: glicyna-betaina prolina-betaina sulfonian choliny alkohole...
-amylaza→ rozkład skrobi do maltotriozy, maltozy i glukozy- przerwa maltozowa 5) 70-76→ α-amylaza→ rozkład...