Podstawy chemii fizycznej- pytania na egzamin
- Politechnika Wrocławska
- Podstawy chemii fizycznej
reakcji mutarotacji glukozy w roztworze wodnym nie zależy silnie od pH roztworu i ulega minimum przy pH...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
reakcji mutarotacji glukozy w roztworze wodnym nie zależy silnie od pH roztworu i ulega minimum przy pH...
i maltozę (tj. proces scukrzania skrobi) następnie słód się suszy i rozdrabnia (śrut słodowy) zacierania...
) monosacharydy - cukry proste disacharydy - produkt kondensacji dwóch monosacharydów (np. maltoza, laktoza...
Cukrowce: Cukry proste (fruktoza, glukoza) oraz dwucukry (sacharoza, maltoza) wpływają na słodki smak...
-maltozy 46. skąd pochodzi fosforan obecny w fosfolipidach: Z fosforanu glicerolu ( albo z ATP) 47. wiadomo...
: glukozy, maltozy i celobiozy z zaznaczeniem wolnego węgla półacetalowego, oraz sacharozy z zaznaczeniem...
mogą się różnić stosunkiem albo i beta-amylaz oraz glukoamylozy (rozszczepia glukozę do maltozy) dzikie szczepy...
) H.polymorpha jest zdolna do fermentacji glukozy, ksylozy, mannozy, maltozy, celobiozy do etanolu...
, maltoza/ Oligosacharydy - hydrolizuja na 3 - 6 cząsteczek monosacharydów Polisacharydy - insulina...
, rozkładana jest do dekstryn potem do maltozy a następnie do glukozy. Drobnoustroje amylolityczne np...