Peklowanie - omówienie
- Uniwersytet Łódzki
- Biotechnologia żywności
, Vibrio, Micrococcus wytrzymują do 20-30% soli 2) Bakterie wprowadzane z mięsem Mikroflora niepożądana...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
, Vibrio, Micrococcus wytrzymują do 20-30% soli 2) Bakterie wprowadzane z mięsem Mikroflora niepożądana...
-mięso -jaja -miód -wełnę -skóry i pierze Pogłowie zwierząt gospodarskich w różnych regionach świata...
- krochmalnictwo - mleczarstwo - olejarstwo - piekarstwo i cukiernictwo - przetwórstwo mięsa (także ryb...
- karbopeptydazy -dipeptydazy -proteoiliazy Zastosowanie: -przemysł wędliniarski-kruchość mięsa -p.mleczarski...
zwanych tłuszczomierzami lub butymetrami -głównie do oznaczania zawartości w mleku, mięsie -proste...
mięśniowej, stąd gatunki mięsa o dużej zawartości tłuszczu będą miały mniej tiaminy. Zawartość tiaminy waha...
. Liofilizacja - sposób suszenia materiałów stałych w temp. Pokojowej lub poniżej zera pod zmniejszonym...
. Nastepuje liofilizacja. Synteza pochodnych steroidowych: Metodą chemiczną są wielkie trudności...
wieksze liofilizację i dodatek biocytówdo próbek stosuje się w celu a) ich wysuszenia i spowolnienie...
, dłuższe przechowywanie szczepionek liofilizacja, mrożenie, rzadziej postać płynna Mrożone doprowadza...