Liofilizacja jako sposób utrwalania żywności - strona 2

note /search

Pytania na egzamin, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 203
Wyświetleń: 1638

1. Kategorie żywności nowej generacji (żywność atrybucyjna, nowa żywność, żywność specjalnego...

Podstawy cytochemii i histochemii

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Techniki mikroskopowe
Pobrań: 707
Wyświetleń: 2709

wykrywanych związków chemicznych. 6.2.1. Utrwalanie Wybór utrwalacza powinien uwzględniać jak najpełniejsze...

Mrożenie mięsa - wykład, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 63
Wyświetleń: 1001

przedłużające trwałość żywności o małym stopniu przetworzenia: Stosowanie odpowiednio dobranych metod...

Liofilizacja-wady i zalety

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Suszarnictwo
Pobrań: 518
Wyświetleń: 7140

LIOFILIZACJA Zalety: bardzo wysoka jakość (brak degradacji cieplnej, minimalizacja procesów...

Żywność wygodna - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia Środowiska
Pobrań: 609
Wyświetleń: 3829

utrwalania żywności wygodnej) Żywność wygodna: Produkty spożywcze otrzymywane z przetworzonych surowców...

Toksykologia wykłady

  • Toksykologia
Pobrań: 1022
Wyświetleń: 3360

- toksykologia żywności Ksenobiotyk ( gr. Xenos) - substancja obca Toksykologia żywności- nauka eksperymentalna...