Wykład - Jakość zdrowotna żywności
- Uniwersytet Łódzki
- Higiena i epidemiologia
Jakośc zdrowotna żywności ogół cech, przy pomocy których charakteryzuje się żywnośc pod względem...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
Jakośc zdrowotna żywności ogół cech, przy pomocy których charakteryzuje się żywnośc pod względem...
PROCESY I TECHNIKI PRODUKCYJNE II (PRODUKCJA ŻYWNOŚCI) W. 6. UTRWALANIE ŻYWNOŚCI. METODY...
, przykłady wartości Aw dla wybranych produktów spożywczych i grup drobnoustrojów, sposoby utrwalania żywności...
żywności- w utrwalaniu: - żywność niekwaśna i mało kwaśna - ph 4,6-7,0 ( mleko, ryby, skorupiaki, groszek...
i właściwości próbek uzyskuje się często poprzez dodanie odpowiednich środków utrwalających, zmniejszających...
Ćwiczenie 4 Mikrofale i ich zastosowanie w technologii żywności WSTĘP W ostatnich latach obserwuje...
uznawane za mikroflorę krytyczną w procesie termicznego utrwalania żywności Grupa i rodzaj dbn Szkodliwe...
Wykład 7 12-XI-09 Substancje celowo dodawane do żywności Produkt spożywczy: substancje naturalne...
do żywności na etapie produkcji surowca, przetwarzania, utrwalania, transportu i przechowywania Zapadalność...
Obniżanie wartości pH jako sposób utrwalania żywności (pojęcie pH, podział drobnoustrojów...