Utrwalanie produktów mięsnych - wykład, sem IV
- Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
- Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Utrwalanie produktów mięsnych: suszenie liofilizacja (suszenie sublimacyjne) solenie i peklowanie...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
Utrwalanie produktów mięsnych: suszenie liofilizacja (suszenie sublimacyjne) solenie i peklowanie...
Elektromagnetyczne spektrum Promieniowanie jonizujące stosowane w utrwalaniu żywności: Strumień...
zmienionymi cechami jakościowymi i ma wygląd żywności świeżej, jest utrwalana w stopniu zabezpieczającym...
nietermicznymi metodami utrwalania żywności jak: użycie biokonserwantów lub nowych kultur ochraniających...
utrwalanie zatapianie krojenie barwienie Skrawki mogą pochodzić od osób żywych (biopsja), martwych (ustalanie...
. Metody utrwalania grzybów: - w stanie świeżym w temp 20oC trwałość wynosi 2-3 dni, w temp. 6 oC 10-12dni...
względnej Wymień nazwiska dwóch osób, które były pionierami cieplnego utrwalania żywności Appert, Pasteur...
drobnoustrojów i pozwala przewidzieć zmiany zachodzace w żywności w wyniku jej utrwalania wpływ dostępności tlenu...
. Galusan propylu jest znanym antyutleniaczem stosowanym do utrwalania różnego rodzaju olejów, tłuszczów...
, które były pionierami cieplnego utrwalania żywności Appert, Pasteur Jaką metodę zastosujesz do sterylizacji koncentratu...