Lecytyny - strona 2

Media hodowlane- opracowanie

  • Politechnika Wrocławska
  • prof. nadzw. dr hab. inż. Ewa Żymańczyk-Duda
  • Mikrobiologia
Pobrań: 182
Wyświetleń: 938

: synteza antybiotyków i steroidów, lecytyny sojowej, olei (prod: lipazy, amylazy, proteazy) Węglowodory...

Fizjologia noworodka - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Żywienie kobiety ciężarnej i karmiącej
Pobrań: 14
Wyświetleń: 623

), a białka 10%. Podczas amniopunkcji ocenia się między innymi stosunek lecytyny do sfingomieliny, co pozwala...

Czekolada - program produkcji

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr Aldona Sobota
Pobrań: 945
Wyświetleń: 3381

lecytyny sojowej Przy zakładanej produkcji 500kg na dobę zapotrzebowanie kształtuje się następująco: 123kg...

Biochemia pytania na kolokwium

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 1568
Wyświetleń: 4823

przemianom ulega kwas pirogronowy w organizmach beztlenowych Kolos 4 1. Powstawanie lecytyn 2. Opisz...

Biochemia - materiały

  • Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy
  • Biochemia
Pobrań: 189
Wyświetleń: 3234

uwodorowanie. Lecytyny zwykle otrzymuje się z żółtek jajek kurzych (z gr. λεκιθος) oraz z rzepaku lub ziaren...

Rolnictwo i struktura produkcji rolnej

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • dr U. Kaczmarek
  • Agroturystyka
Pobrań: 49
Wyświetleń: 1869

% lecytyny, węglowodany, witaminę A i B, „mleczko roślinne”. Jest rośliną motylkową. Fistaszki - orzeszki...

Polepszacze do pieczywa

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • prof. dr hab. Krzysztof Krygier
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 49
Wyświetleń: 1694

ziemniaczana Emulgatory (lecytyna) - lepsze wymieszanie składników Inne polepszacze np. masła kakaowego...

Schemat produkcji czekolady

  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
Pobrań: 889
Wyświetleń: 5894

a dodatkiem emulgatora, lecytyny lub emulgatora i lecytyny. Tłuszcze cukiernicze zależnie od przeznaczenia...