Lecytyny - strona 2

note /search

Media hodowlane- opracowanie

  • Politechnika Wrocławska
  • Mikrobiologia
Pobrań: 210
Wyświetleń: 1043

: synteza antybiotyków i steroidów, lecytyny sojowej, olei (prod: lipazy, amylazy, proteazy) Węglowodory...

Fizjologia noworodka - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Żywienie kobiety ciężarnej i karmiącej
Pobrań: 77
Wyświetleń: 763

), a białka 10%. Podczas amniopunkcji ocenia się między innymi stosunek lecytyny do sfingomieliny, co pozwala...

Czekolada - program produkcji

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 1295
Wyświetleń: 4480

lecytyny sojowej Przy zakładanej produkcji 500kg na dobę zapotrzebowanie kształtuje się następująco: 123kg...

Biochemia pytania na kolokwium

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 2352
Wyświetleń: 6573

przemianom ulega kwas pirogronowy w organizmach beztlenowych Kolos 4 1. Powstawanie lecytyn 2. Opisz...

Biochemia - materiały

  • Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy
  • Biochemia
Pobrań: 287
Wyświetleń: 3598

uwodorowanie. Lecytyny zwykle otrzymuje się z żółtek jajek kurzych (z gr. λεκιθος) oraz z rzepaku lub ziaren...

Polepszacze do pieczywa

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 91
Wyświetleń: 1813

ziemniaczana Emulgatory (lecytyna) - lepsze wymieszanie składników Inne polepszacze np. masła kakaowego...

Schemat produkcji czekolady

  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
Pobrań: 1141
Wyświetleń: 6650

a dodatkiem emulgatora, lecytyny lub emulgatora i lecytyny. Tłuszcze cukiernicze zależnie od przeznaczenia...