Lecytyny

Lecytyna

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • prof. dr hab. Krzysztof Kowalczyk
Pobrań: 112
Wyświetleń: 2009

Prezentacja składa się z 21 slajdów, o treściach: budowa lecytyny, otrzymywanie lecytyny...

Sprawozdania z chemii żywności (UR Kraków)

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • dr Robert Socha
  • Chemia żywności
Pobrań: 8596
Wyświetleń: 19817

, wykrywanie cholesterolów, wykrywanie obecności kwasów tłuszczowych i choliny w lecytynach.                                   ...

Kolokwium - budowa aminokwasów, sem III

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr Urszula Katarzyna Gawlik-Dziki
  • Biochemia
Pobrań: 98
Wyświetleń: 1379

przez hydrolizę białek lub stytezę. Izomerem lecytyny jest izolecytyna. Aminokwas egzogenny, który w postacie...

Tłuszcze jadalne-klasyfikacja

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 273
Wyświetleń: 1652

pełnoprzetworzone - utworzone bez dodatków, nierafinowane; uwodnione rafinowane z dodatkiem lecytyny; estryfikowane...

Składniki mleka - omówienie

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr hab. Iwona Puzio
  • Fizjologia zwierząt
Pobrań: 42
Wyświetleń: 770

-oprócz tego lipidami są też lecytyny, kefaliny, cerebrozydy, steroidy i rozpuszczalne w tłuszczach...