Lecytyny - strona 3

Podstawy gastronomiczne wykład 12

  • prof. dr hab. inż. Ewa Cieślik
  • Podstawy gastronomiczne
Pobrań: 112
Wyświetleń: 1512

następujących składników: lecytyny występującej w formie związanej z białkiem, obniża napięcie powierzchniowe...

Produkcja czekolady

  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • prof. dr hab. Halina Piekarz
Pobrań: 2800
Wyświetleń: 9891

. Dodanie małych ilości preparatu lecytyny wynoszących ok. 3 % ułatwia dokładne wymieszanie tłuszczu...

Auksyny - wykład

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • prof. dr hab. Anna Tukiendorf
  • Fizjologia roślin
Pobrań: 231
Wyświetleń: 1666

chlorocholiny (chlorek 2-chloroetylotrimetyloaminy ,ccc). Jest pochodna choliny, która wchodzi w skład lecytyny...

Tłuszcze - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 84
Wyświetleń: 1141

komórkowe, mitochondria i mikrosomy (lecytyna stanowi 2/3 fosfolipidów w organizmie, najobficiej...

Hepatocyty

  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Histologia
Pobrań: 21
Wyświetleń: 1701

żółciowe - cholesterol - immunoglobuliny IgA - lecytyna - związki mineralne - woda 105. Jakie substancje...

testy z biochemii

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 707
Wyświetleń: 1967

zalicza się ( RNA, lecytyny, insulina, glutation, amyloza, inulina) 2 związki 16. tripeptyd 5-glutamylo...

Żywność funkcjonalna

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • prof. dr hab. Stanisław Józef Gwiazda
  • Technologia żywności
Pobrań: 28
Wyświetleń: 784

, kwasy tłuszczowe Omega-3 i Omega-6, lecytyna i choina, polifenole, probiotyki, bakterie kwasu mlekowego...