Podstawy gastronomiczne wykład 12
- Podstawy gastronomiczne
następujących składników: lecytyny występującej w formie związanej z białkiem, obniża napięcie powierzchniowe...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
następujących składników: lecytyny występującej w formie związanej z białkiem, obniża napięcie powierzchniowe...
. Dodanie małych ilości preparatu lecytyny wynoszących ok. 3 % ułatwia dokładne wymieszanie tłuszczu...
chlorocholiny (chlorek 2-chloroetylotrimetyloaminy ,ccc). Jest pochodna choliny, która wchodzi w skład lecytyny...
komórkowe, mitochondria i mikrosomy (lecytyna stanowi 2/3 fosfolipidów w organizmie, najobficiej...
żółciowe - cholesterol - immunoglobuliny IgA - lecytyna - związki mineralne - woda 105. Jakie substancje...
o właściwościach emulgujących jest lecytyna. 8. Rozpuszczalnikiem używanym przy ekstrakcji oleju jest benzyna lekka...
zalicza się ( RNA, lecytyny, insulina, glutation, amyloza, inulina) 2 związki 16. tripeptyd 5-glutamylo...
) Saponin, lecytyny, izoflawonów (regulacja poziomu cholesterolu we krwi, działanie układu nerwowego...
, a lecytyna i białka mleka wywołują brązowienie pieczywa. Dodatki aromatyzujące margaryny działają...
, kwasy tłuszczowe Omega-3 i Omega-6, lecytyna i choina, polifenole, probiotyki, bakterie kwasu mlekowego...