Laktoza - strona 21

Mięsa kulinarne - wykład.

  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Ekonomia
Pobrań: 28
Wyświetleń: 938

i inne biopierwiastki oraz witaminy, głównie B12. Ponadto produkty Sokolik nie zawierają laktozy i glutenu. Na początek...

Reakacje millarda, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • mgr Anna Wlazły
  • Technologia żywności
Pobrań: 42
Wyświetleń: 910

podatne są wyroby mleczarskie z uwagi na zawartość laktozy (cukier redukujący) oraz względnie...

Antybiotyki-opracowanie

  • Uniwersytet Warszawski
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 56
Wyświetleń: 980

odpadowy w przetwórniach produktów mlecznych. Zawiera głównie laktozę - prekursorowe produkty końcowe...

OTZ11

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 28
Wyświetleń: 945

. z ekstraktów kawy i herbaty; wytrącanie się laktozy z mleka. Zastosowanie kriokoncentracji: zatężanie wina...

Związki organiczne komórki

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Biologia
Pobrań: 126
Wyświetleń: 476

hydrolizy skrobi glikogenu LAKTOZA * połączenie glukozy z galaktozą * składnik mleka ssaków * mleko ludzkie...

Składniki mineralne

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Biosfera
Pobrań: 56
Wyświetleń: 1183

, a także niska aktywność fizyczna oraz stres. Na zwiększenie stopnia wchłaniania wapnia wpływa laktoza...

Zawartość chemiczna

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • prof. dr hab. Jerzy Szczapa
  • Analiza żywności
Pobrań: 49
Wyświetleń: 1204

Zwiększa Zmniejsza Obecność laktozy Obecność białka Witamina D3 Fityniany, szczawiany i błonnik Obecność...