Laktoza - strona 20

Kolokwium

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr Robert Socha
  • Chemia żywności
Pobrań: 1946
Wyświetleń: 5607

tłuszczowe, a także galaktozę lub laktozę. Są składnikiem błony komórkowej. 23. Scharakteryzuj...

Mineralizacja

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • prof. dr hab. Jerzy Szczapa
  • Analiza żywności
Pobrań: 420
Wyświetleń: 3178

i błonnik Kwasy organiczne Wyższe pH Obecność laktozy Tłuszcz Aminokwasy zasadowe Duża zawartość fosforu...

Biochemia - testy przykładowe

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 434
Wyświetleń: 2632

, rybuloza, mioglobina, chlorofil, leucyna d) glutaminian, asparagina, ATP, amyloza, laktoza, FAD, reduktoza...

Biochemia, Testy przykładowe cz2

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 259
Wyświetleń: 1134

, rybuloza, mioglobina, chlorofil, leucyna d) glutaminian, asparagina, ATP, amyloza, laktoza, FAD, reduktoza...

Białka i sacharydy w chemii żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • dr Robert Socha
  • Chemia żywności
Pobrań: 1498
Wyświetleń: 11088

+ fruktoza) laktoza (glukoza + galaktoza) kilkocukry (oligosacharydy) 3-6 monoz wielocukry (polisacharydy...

Fizjologia ryb - egzamin, część III

  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • prof. dr hab. Małgorzata Jankun-Woźnicka
  • Fizjologia ryb
Pobrań: 77
Wyświetleń: 2513

dwucukrów maltozy, laktozy lub sacharozy przy pH 7-8. Enzymami rozkładającymi dwucukry jest maltaza...