Laktoza - strona 12

Mikroflora wody

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 133
Wyświetleń: 1596

, mające zdolność fermentowania laktozy z Copyright @ 2009 – Katedra Technologii Fermentacji...

Mikrobiologia - wykład 11

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Mikrobiologia
Pobrań: 798
Wyświetleń: 3283

, galaktozę, ksylulozę, sacharozę, maltotriozę • nie fermentują laktozy ani polisacharydów Doskonalenie...

Pytania z cukrów i kwasów

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr Beata Wikiera
  • Biochemia
Pobrań: 336
Wyświetleń: 3248

: galaktoza, aldehyd glicerynowy, laktoza, itp. Maja 1.przebieg glikolizy, 2.znaczenie i budowa glikogenu, 3...

Bakterie kwasu octowego- opracowanie

  • Politechnika Wrocławska
  • dr inż. Magdalena Klimek-Ochab
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 567
Wyświetleń: 4011

proteolityczne (dojrzewanie serów) Hamowanie rozwoju mikroorganizmów niepożądanych Obniżenie zawartości laktozy. ...

Mikrobiologiczne badania ilościowe

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • dr Anatol Baraniak
  • Higiena i technologia przetwórstwa
Pobrań: 21
Wyświetleń: 1225

Ŝywności kałem. Badanie wykorzystuje właściwość fermentacji laktozy z wytworzeniem kwasu i gazu...