Laktoza - strona 13

Białka, tłuszcze i cukry

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 399
Wyświetleń: 5201

cienkim laktoza (cukier mleczny maltoza (w piwie), rozkład słodu w chlebie - wielocukry skrobia (glukoza...

Biochemia-pytania

  • Politechnika Warszawska
  • dr hab. Joanna Cieśla
  • Biochemia
Pobrań: 266
Wyświetleń: 833

było pytanie o narysowanie 2 disacharydów sacharozy i laktozy i nazwanie ich systematycznie, opisanie...

Ćwiczenia - węglowodany, podział.

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • dr inż. Paweł Szyszkowski
  • Biologia i ekologia
Pobrań: 189
Wyświetleń: 1470

energetycznym (fruktoza) i odżywczym (maltoza, laktoza, rafinoza) Tłuszcze - podział, budowa, znaczenie...

Cukry i sacharydy - omówienie

  • Politechnika Wrocławska
  • prof. dr hab. inż. Aleksander Kołodziejczyk
  • Chemia organiczna
Pobrań: 371
Wyświetleń: 1134

złoŜony z dwóch reszt cukrów prostych nazywany jest dicukrem (disacharydem). Dicukrem jest laktoza...

Genetyka populacyjna-pojęcia

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Genetyka
Pobrań: 77
Wyświetleń: 1365

- czucia smaku PTC, zdolność do tolerancji laktozy typ woskowiny. Pierwszym odkrytym polimorfizmem...

Wykład - metody konserwacji mleka, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Prof dr hab. Anna Litwińczuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 91
Wyświetleń: 1358

i ziarniaki zużywają 0,4-0,9% laktozy PN-63/A-86064 wyróżnia trzy odmiany jogurtów o zawartości: -4,5...

Dodatki do żywności , sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr hab. inż. Paweł Glibowski
  • Technologia żywności
Pobrań: 252
Wyświetleń: 917

- glukoza, laktoza, sacharoza rozpuszczalność - dobrze w wodzie, źle w oleju ADI - nie określone dla a i b...

Oznaczenie świeżości mleka - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Małgorzata Miśniakiewicz
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 287
Wyświetleń: 3913

) jest następstwem zaawansowanej fermentacji mlekowej laktozy (cukru mlecznego) do kwasu mlekowego i innych kwaśnych...