Laktoza - strona 13

note /search

Białka, tłuszcze i cukry

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 532
Wyświetleń: 5537

cienkim laktoza (cukier mleczny maltoza (w piwie), rozkład słodu w chlebie - wielocukry skrobia (glukoza...

Biochemia-pytania

  • Politechnika Warszawska
  • Biochemia
Pobrań: 280
Wyświetleń: 1050

było pytanie o narysowanie 2 disacharydów sacharozy i laktozy i nazwanie ich systematycznie, opisanie...

Genetyka populacyjna-pojęcia

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Genetyka
Pobrań: 105
Wyświetleń: 1526

- czucia smaku PTC, zdolność do tolerancji laktozy typ woskowiny. Pierwszym odkrytym polimorfizmem...

Wykład - metody konserwacji mleka, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 105
Wyświetleń: 1442

i ziarniaki zużywają 0,4-0,9% laktozy PN-63/A-86064 wyróżnia trzy odmiany jogurtów o zawartości: -4,5...

Dodatki do żywności , sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Technologia żywności
Pobrań: 343
Wyświetleń: 1050

- glukoza, laktoza, sacharoza rozpuszczalność - dobrze w wodzie, źle w oleju ADI - nie określone dla a i b...