Laktoza - strona 14

Wykład - maślarstwo, serowarstwo, kapusta

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • prof. dr hab. Janusz Szczodrak
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 112
Wyświetleń: 973

- przemiany: - węglowodanów -  laktoza najintensywniej - bakterie fermentacji mlekowej -  ziarniaki, przemiana...

Ogólna technologia żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 140
Wyświetleń: 1134

koncentracji i zamrażaniu (piaszczystość - laktoza, uszkodzenie struktury, kryształy lodu). Krystalizacja cukru...

Mleko i przetwory mleczne - referat

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • dr Teresa Gądek-Hawlena
  • Towaroznawstwo
Pobrań: 273
Wyświetleń: 1736

z nich to: tłuszcz, białko laktoza sole mineralne Skład chemiczny mleka jest wypadkową działania wielu czynników...

Metody oraz źródła błędów

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • prof. dr hab. Jerzy Szczapa
  • Analiza żywności
Pobrań: 259
Wyświetleń: 3689

. sacharoza, maltoza, laktoza, rafinoza, stachioza) Polisacharydy - złożone z więcej niż 10 jednostek...