Laktoza - strona 11

Serwatka w żywieniu sportowców

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • prof. dr hab. Stanisław Mleko
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1603

mogą być z powodzeniem stosowane przez osoby nie tolerujące laktozy (cukier mleczny) i uczulone na mleko. Fizjologiczna...

Składniki mleka - omówienie

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr hab. Iwona Puzio
  • Fizjologia zwierząt
Pobrań: 42
Wyświetleń: 777

noworodki w przeciwciała (12%ogółu wszystkich białek, po czterech dniach spada do 0,5%) Laktoza -zbudowana...

Media hodowlane- opracowanie

  • Politechnika Wrocławska
  • prof. nadzw. dr hab. inż. Ewa Żymańczyk-Duda
  • Mikrobiologia
Pobrań: 189
Wyświetleń: 945

z cyjankiem Fe-K, fermentacja z osadem; melasa trzcinowa-spiryt!) Serwatka: źródło laktozy, do prod drożdży...

Hydroksykwasy - omówienie

  • Politechnika Wrocławska
  • prof. dr hab. inż. Aleksander Kołodziejczyk
  • Chemia organiczna
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1078

. Powstaje głównie w procesie fermentacji cukrów, np. laktozy zawartej w mleku. Znajduje się we krwi...

Żywność atrybucyjna - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 49
Wyświetleń: 1946

laktazę rozkładają cukier mleczny, ułatwiając przyswajanie. Wzrasta tolerancję na laktozę. Kwaśnieniu...

Diety przemysłowe - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr hab. Małgorzata Maria Zwolińska-Wcisło
  • Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
Pobrań: 21
Wyświetleń: 553

oraz z nietolerancją laktozy. ...

Analiza chemiczna biomolekułów - cukry

  • Politechnika Gdańska
  • prof. dr hab. inż. Maria Mucha
  • Analiza chemiczna biomolekułów
Pobrań: 84
Wyświetleń: 1106

i skrobia. Cukier z 2 reszt cukrów prostych - dicukier (disacharydem). laktoza,maltoza, cukroza,celobioza...