Laktoza - strona 11

note /search

Składniki mleka - omówienie

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Fizjologia zwierząt
Pobrań: 77
Wyświetleń: 917

noworodki w przeciwciała (12%ogółu wszystkich białek, po czterech dniach spada do 0,5%) Laktoza -zbudowana...

Media hodowlane- opracowanie

  • Politechnika Wrocławska
  • Mikrobiologia
Pobrań: 210
Wyświetleń: 1043

z cyjankiem Fe-K, fermentacja z osadem; melasa trzcinowa-spiryt!) Serwatka: źródło laktozy, do prod drożdży...

Hydroksykwasy - omówienie

  • Politechnika Wrocławska
  • Chemia organiczna
Pobrań: 378
Wyświetleń: 1554

. Powstaje głównie w procesie fermentacji cukrów, np. laktozy zawartej w mleku. Znajduje się we krwi...

Żywność atrybucyjna - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 70
Wyświetleń: 2002

laktazę rozkładają cukier mleczny, ułatwiając przyswajanie. Wzrasta tolerancję na laktozę. Kwaśnieniu...