Kazeina - strona 3

note /search

Aminokwasy Występowanie

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 175
Wyświetleń: 2324

% Prolina - większość białek 4-7%, pszenica 10,3%, żelatyna 12,8%, kazeina 23% Seryna większość białek 4-8...

Egzamin - zagadnienia

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznawstwo surowców i produtków zwierzęcych
Pobrań: 196
Wyświetleń: 1631

- zawdzięcza obecności soli kwasowych, kazeiny, kwasów nieograniczonych oraz organicznych. Mleko świeże...

Synergizm-optracowanie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 28
Wyświetleń: 833

glutaminowego, glicyny, cysteiny oraz ich soli kazeina i kazeiniany inulina (należy do fruktooligosacharydów...

Komórki somatyczne w mleku - wykład, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 56
Wyświetleń: 966

zawartość białek nie ulega zmianie, bądź w niewielkim stopniu wzrasta -zmniejsza się zawartość kazeiny z ok...