Kazeina - strona 4

note /search

Fermentacje - wykład, sem III

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Biochemia
Pobrań: 434
Wyświetleń: 1505

, w którym wytraca się kazeina w postaci twarogu. C6H12O6 + bakterie mlekowe→ 2CH3CHOHCOOH + 22,5 kcal (cukier prosty...

Kwasy nieorganiczne, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Technologia żywności
Pobrań: 168
Wyświetleń: 1001

cukru * w produkcji białczanów - kwas siarkowy * w produkcji kazeiny spożywczej * prze otrzymywaniu...

Biopolimery- pytania

  • Politechnika Warszawska
  • Podstawy chemii polimerów i biopolimerów
Pobrań: 133
Wyświetleń: 1638

), metyloceluloza w zimnej, hydroksypropyloceluloza, kazeina. 11) Zaznaczyć, które polimery są otrzymane z surowców...

Mleko i jego przetwory

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
Pobrań: 448
Wyświetleń: 2506

nienasyconych kwasów tłuszczowych, 2,5% białka (kazeina), 0,83% białka-alfa S1 (kazeina), 0,6% białka...