Kazeina - strona 5

note /search

Mleko i produkty mleczne

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 854
Wyświetleń: 2947

% W tym kazeina 2,5% Tłuszcz 3,6% Węglowodany 4,6% Mleko jest cennym źródłem wapnia i fosforu. W mleku występują...

Kolokwium zaliczeniowe - zagadnienia

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 203
Wyświetleń: 1498

schłodzeniu do temperatury: (3) Współczynnik przeliczeniowy na kazeinę wynosi: 1,96 1,57 1,15 1,19 Świeżość...

Biopolimery 2011- opracowanie

  • Politechnika Warszawska
  • Podstawy chemii polimerów i biopolimerów
Pobrań: 371
Wyświetleń: 2527

do atmosfery – nie zwiększają efektu cieplarnianego. Polimery naturalne Białka Kazeina (galalit)  Wełna...

Wejściówka-metoda Bradford

  • Politechnika Gdańska
  • Analiza chemiczna biomolekułów
Pobrań: 259
Wyświetleń: 1841

alfa lakto albumina; beta lakto globulina, albumina serum, kazeina Wiązanie peptydowe:dość krótkie...