Kazeina - strona 2

note /search

Oznaczania zawartości białka

  • Politechnika Gdańska
  • Analiza żywności
Pobrań: 994
Wyświetleń: 4228

funkcjonalne na kazeiny, białka serwatki oraz otoczki kuleczek tłuszczowych. Kazeiny są to najważniejsze białka...

Składniki mleka - omówienie

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Fizjologia zwierząt
Pobrań: 77
Wyświetleń: 917

tłuszczu Białka mleka: -3,3% (kazeina 2,7%, laktoalbumina 0,4%, laktoglobulina 0,2%) -cztery frakcje...

PRODUKTY LECZNICZE

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Dietetyka pediatryczna
Pobrań: 42
Wyświetleń: 1337

- zawiera prebiotyki GOS/FOS (Nutricia) Bebilon pepti MCT (Nutricia) 2. HYDROLIZATY KAZEINY O ZNACZNYM...

Produkty lecznicze - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Dietetyka pediatryczna
Pobrań: 0
Wyświetleń: 609

- zawiera prebiotyki GOS/FOS (Nutricia) Bebilon pepti MCT (Nutricia) 2. HYDROLIZATY KAZEINY O ZNACZNYM...

Działanie ureazy - sprawozdanie

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Biochemia
Pobrań: 2051
Wyświetleń: 7105

 Opis doświadczenia Odmierzamy roztwór kazeiny do dwóch probówek po 10 cm3. Do pierwszej dodajemy 0.3...

Reakce Enzymatyczne

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 63
Wyświetleń: 1092

o wysokiej zawartości białka ( powyżej 80%) Do zwierzęcych surowców białkowych należą głownie kazeina...